söndag 5 april 2009

Ytterligare en bra dag!

Hej, hej!
Idag vaknade jag upp med en liten gosig kille intill mig. Mysigt!
Frukost, laddning av gammelmormors tabletter och lunch var förmiddagsprogrammet. Till lunch kom även Carl med sin pappa. Hans mamma var hemma och vilade ut en stund men vi skickade med Carl en portion mat hem till henne.
Sen bar det av till Kalmar för tåget väntar inte däremot brukar man få vänta på tåget.
Helt hastigt och lustigt fick jag en lucka på 1,5 timme där på eftermiddagen. Det var årsmöte på Friskis & Svettis kl. 17.00 och bokslut var reviderat och klart och budgetförslag hade jag gjort tidigare.
Det var precis som bilen förstod att det fanns lite tid över. Tänk den körde till Blomsterlandet! Märkligt att bilen och jag delar en hobby? När Mia var i tonåren sa hon att jag var krukoman. heter sjukdomen då krukomani eller är det plantomani? Eller betyder de orden något helt annat?
Tittade jag bara på växterna på Blomsterlandet? Mm!?! Hade jag inte sett att det skulle finnas julrosor nu? Jo då! Det vill jag ju ha.
Jag kom att tänka på att Willy och och hans svärfar gillade röda julrosor. Svärfadern planterade tom sådana vid Minneslunden vid kyrkan i Söderåkra, där han hade bestämt att han skulle ligga. Sommaren innan han gick bort sa han, att han skulle hämta en planta till mig men det blev aldrig av. Tur det för det vore lite konstigt att få blommor från kyrkogården. Ett konstigt samman-träffade blev det när Willy sedan gick bort. Det växte röda julrosor vid minneslunden i Nybro. Så bra då fick båda det precis som de ville ha det.
Köpte jag någon planta då? Jovisst, jag följer Peter & Mias råd att man ska konsumera bort finanskrisen och köpte tre stycken för jag kunde inte se vilken nyans som var den rätta och då var det lika braq att ta rosa, negro och röda. Vita har jag innan.
Slumpen gjorde att det även halkade ner en planta med klarblå blommor också.
Sen snabbt hem och leta efter en gnutta ledig jord. Evert var hemma så jag kunde inte bredda rabatten. (det gör jag när han inte ser).
Sen årsmöte , beviljad ansvarsfrihet och omval och nu är det kväll och imorgon ska jag ut i backarna och titta på vitsipporna som exploderat i helgen.
Har jag det bra eller bra? Jag vet men gissa ni!

1 kommentar:

  1. Du har de bara för bra!
    tycker du kan komma förbi jobbet i morron med lite fika till mig..

    SvaraRadera