måndag 27 april 2009

Gå inte före i kön!

Det är det värsta man kan göra i Torsås en solig måndagsförmiddag! Jag var på Hälsocentralen för sedvanlig provtagning och fick nästan se en teaterföreställning.

En dam kommer inrullande med rullator och går rakt in i "kuren" för att anmäla sig och betala. Hon missade att det satt två personer på soffan, som skulle gått in före henne. Turordning!
Ena personen i soffan flög upp precis tokig och visade på bristfälliga språkkunskaper. När den stackars damen kom ut blev det ändå värre.Världens gräl utbröt!
Ganska kul egentligen. Vad gjorde den andra personen på soffan? Gick in och anmälde sig för det verkade som att den som stod i tur hade fullt upp med att undervisa om turordning!
Ganska fräckt, eller hur men det var ju jag som var den andra personen på soffan.

8 kommentarer:

  1. Typiskt pensionär att tränga sig före när tillfälle finns. ;-)

    SvaraRadera
  2. Var yngst av pensionärerna och smartast, så det så!

    SvaraRadera
  3. Kanske åldersdiskriminering då?

    SvaraRadera
  4. Allvarligt talat. Detta var något som infördes som nytt i Sverige 1 januari 2009. Men har funnits i övriga EU länge. 2003 var egentligen sista datum för införande. Möjlighet till uppskov i tre år fanns. Dock tog det till 2009 innan lagen kom i Sverige. Vi var sist av alla i EU.
    Det är inte bara så att äldre kan diskrimineras gentemot yngre utan även tvärtom.
    Så kanske hade du rätt att ta din plats i kön före den gamle.
    :-)

    SvaraRadera
  5. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  6. Ja, så kan det låta när man ångrar sig. ;-)

    SvaraRadera
  7. Du, jag ångrar mig inte! Nu har Linda råkat ut för något liknande på samma Hälsocentral men historien förtäljer inte om hon också smet in.

    SvaraRadera