onsdag 14 januari 2009

Vardagslunk med det lilla extra.

Vad betyder nu det? Ja tex att efter en helt vanlig dag så har min lilla jympaledare förbarmat sig över mig! Nä, nä, tro inte att vi jympat. Icke! Vi har varit på bio och därefter har vi ätit Kinamat.

Vi har varit i Kalmar och sett Changeling. En film som bygger på en sann historia. En mamma hittar inte sin 9-årige son, när hon kommer hem från arbetet. Usch hemska tanke! Vi väntade i det längsta på att det skulle bli ett lyckligt slut men så blev det inte. På ett vis kanske man kan säga att det blev lyckligt för mamman gav aldrig upp hoppet men varken i verkligheten eller i filmen kom sonen tillrätta utan föll med all sannolikhet offer för en barnamördare.
Filmen är bra och absolut sevärd. Ett exempel på att vi var fängslade är, att vi två godisråttor inte hann äta upp biogodiset. Då ska det mycket till!
Två såpass pratglada tanter har naturligtvis diskuterat filmen efteråt och kommit fram till att vi har det bra. Polisväsendet i filmen var fruktansvärt och då gestaltade filmen 1930-talet i USA. Tyvärr så är det fortfarande så på många ställen i världen. Är det inte polis, så kanske det är militär eller andra myndigheter som härskar över folks åsikter. Dvs bestämmer vad man får säga eller hur man ska tycka.

Intressant och trevlig kväll, Absolut!