tisdag 9 augusti 2011

Nelda och Rai har varit på utflykt idag.

Vi startade från Torsås och första stoppet blev på Svinö, där de båda fotograferade både Ölandsbron, Varvsholmen och toppen på Domkyrkan. De sprang omkring som bergsgetter med sina kameror.

I Färjestaden blev det köpstopp, nej det var fel ord. Det handlades kepsar till Rai, Nelda  och till Neldas man. Fula saker med de valde själva. Till Neldas Ängel, hennes baby heter faktiskt så fast på arabiska, köpte vi en leksak. Rai slog på stort och ville köpa en träbåt för 16:-. Hutlösa önskemål?

Nelda hade med bullar så vi bjöd Hans och Vallan i Kalleguta eller Löt, vet inte exakt vad det heter, på fika. Därefter fortsatte färden till Solliden och Trassel kan inte läsa så han gick på gräsmattorna!

 

Rai han bara fotograferar.... och båda är å imponerade av kungen sommarställe. De undrar om vi har träffat kungen och drottningen personligen. Nej, vi brukar inte springa hos eller på varandra.

Nelda gungar långt borta från hemlandet och långt borta från kameran.


Spännande att gå omkring i slottsruinen.



Verkar inte kul att äta men det är faktiskt kameran som ljuger. Det var trevligt! Vi hoppas att de blev nöjda med sin dag. De skrattade i alla fall, när jag visade dem en 2000 år gammal gubbe med hund vid Slottsruinen. Gubben hette Evert och hunden Trassel.


 Det var språkförbistringar med det här med ö och Öland. Nelda trodde först att madam =Mia skulle vara med och äta. Hon är på en ö just nu men den ön heter Gotland och dit skickar vi stafettpinnen till Wawa så att han kan börja planera en utflykt åt Nelda och Rai ett annat år. Den gråhårige mannen med lockar gillat marknader så han planerar säkert både marknadsbesök, shoppingturer och en tripp till den där stengubben de har på ön. .
Vi visade en karta så nu vet båda två att Gotland är klumpen, som ligger snett ovanför Öland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar