onsdag 3 november 2010

Höstlov onsdag.

Rapport från dag 3 till eventuellt oroliga föräldrar.
Igår fick jag hem ett paket, som jag skickat efter. Inte kläder utan mer åt strykjärnshållet. Eric var väldigt intresserad av vad jag skulle göra med den gamla maskinen och jag svarade att jag skulle till soptippen med den och kartongen till den nya. Om ni undrar ifall han påmint mig om det så ja, massor med gånger.
Vi började dagen med att baka bullar för gammalmormor hade inga. Det ösregnade hela förmiddagen så det blev ingen utevistelse utan vi åt bullar och lunch. Eric var jättehungrig så det slank ner en hel del köttbullar.

Efter lunch var det äntligen dags att köra till soptippen (återvinningen) och där var det toppen! Som vanligt hoppade det fram en sopgubbe eller heter det återvinningsgubbe nu för tiden? Renhållningsarbetare? Hur eller hur så sa jag att det var den lille mannen som ville lämna saker. Det vara bara en kartong, lite frivolit och den gamla maskinen. Jag tog hand om maskinen och letade efter elektronik och mannen uppmärksammade att jag inte behövde leta för jag stod i korgen.... Ja, ja.
Eric följde sopgubben (?) och de slängde saker efter konstens alla regler. När kartongen väl hamnat i rätt container så startade de maskinen som pressar samman papper och tittade hur lådan blev mindre och mindre. Naturligtvis tackade mannen för hjälpen och sa att Eric var välkommen åter. Vilken lycka!
Efter ett besök hos gammalmormor och därefter affären så fortsatte vi till kyrkogården och satte ut lyktor och plockade bort lite löv.
Nu var det hög tid för fika så vi skyndade oss hem och åt bullar och Julmust (!). Nu fanns det ingen återvändo utan nu måste vi spela Apspelet, Jungle Party, och jag ska vara orange och Eric blå eller grön.Turneringen vinner Eric men ett och annat spel vinner jag. Strax efter vi spelat klart så ringde det på dörren och Gunnel kom med två presenter till Eric. De skulle bekanta sig lite för imorgon ska vi på stickcafé och då är det bra att känna någon mer än farmor. Farmor ska ju hjälpa tanterna.
Här kommer lite bilder från dagen.



1 kommentar:

  1. Riktigt höst väder på ditt höstlov Eric! Vad duktig du är som hjälper Farmor med sopporna. Jag vill också har Farmors goda köttbullar och bullar!! Kram kram

    SvaraRadera