lördag 27 november 2010

Först vatten, sedan snö och nu lite kallt.

Vilken omtumlande vädervecka!
Lite info till svenskarna Z i utlandet och så klart till alla andra som vill ta del.
Jag har aldrig sett så mycket vatten i Torsås tidigare! Lusthuset på Valfridsbo ser ut som det flyter, ön syns inte och bestämt fanns det bryggor där tidigare? Sahara har blivit sjö, Ekbacksvägen har blivit en å och parkeringen vid Sporthallen har blivit en sjö. Vallermansgöl sträcker sig ända bort till Regina och in till henne också.
Nere på Österbro går pumparna för fullt för att hålla källarna torra.
Det är dock värre på andra håll. T ex  i Ljungbyholm har flera stycken "sjöstugor" och i Ålem och Trekanten är det mycket, mycket vatten.

Nu har det värsta gett med sig. Regnet har blivit snö och det är ett vackert vinterlandskap. Håll tummarna för en vit jul så barnen Z kan få uppleva det (och att det blir lite lättare för mig att hitta på julklappar). Det kan bli gott om isar. Mia, vill du ha en pulka?
Imorgon sticker jag till Bremen. Kanske inte så passande när man lyssnar på väderleksrapporten? Spännande med julmarknad men vad köper man där? Korv? Marsipan? Ah, det löser sig man kan faktiskt bara titta och passa på att njuta av att bli serverad fina middagar.

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Näää jag vill ha en snow racer!!! Mycket roligare så kan man styra och köra på sin man!!
    Tjohoooooo!

    SvaraRadera
  2. När kommer reseskildringen från Bremen?

    SvaraRadera