onsdag 4 februari 2009

Hemma igen efter dagens rally!

Idag har färdtjänsten varit igång! Nu har jag lärt mig fälla säten och packa stol så det går som en dans.
  • Vi har hunnit med ett besök hos eldsjälarna på Litauenhjälpen. Ni ser deras "bevakningsskylt" nedan. Skylten behövs för även om prylarna som ska säljas inte kostar mer än några tior så finns det ändå människor som plockar på sig saker utan att betala. Synd för det tar ganska länge innan man har sålt prylar så att man kan finansiera transporterna till Litauen. Kläder, sängkläder och andra nyttoföremål skickas med lastbil, som kostar omkring 16.000:- per resa. Inför större helger följer man med för att besöka barnhem, sjukhus och även familjer och ge lite extra gåvor. De resorna betalar var och en själv ur egen ficka. Man betalar alltså med egna pengar förutom allt tid som man lägger ned på arbetet i Brömsebro. Vi fikade tillsammans med "dagens personal" och var där 1 timme. Under den korta stunden så kom det flera personer med kassar med kläder, böcker mm. Tyvärr så är man inte så noga med att skänka rena saker så förutom att sortera i Litauen-hög resp. försäljningshög så måste man också tvätta. Inget vidare jobb.
  • Nästa stopp på resan var Blomlöfs Rökeri. Jag har svårt att köra förbi utan att köpa en bit ugnsmarinerad lax och en burk favoritsås. Idag slank det med räkmackor också.
  • Ett kort stopp här hemma i Torsås sen gick färden vidare hem till Lena där vi inväntade tiden för nästa resa, Vårdcentralen i Ljungbyholm.
  • Nu var vi ute i god tid men inte fick vi in hunden inte! Till slut så körde vi ändå och tänkte att han får väl springa ute då. Han följer efter bilen så det var bara att vända. Nu var goda råd dyra! Vad gör man? Det går inte att ringa till Vårdcentralen och säga att man är sen för så fungerar det inte inom sjukvården. Nästan så man bli sugen att ringa 112 så att de kan koppla vidare? Nej, men till slut så ringde vi den äldre mannen på andra sidan skogen och bad honom att komma snabbt för när han kommer så följer hunden alltid med in, för då vankas det fika. Nu hör det till saken att mannen med ålderns rätt inte har helt lätt för att förstå men han kom i alla fall och så gjorde hunden. Stackars karl, han trodde säkert att han åtminstone skulle få fika lite eller spela en stund men tiden medgav inte något sådant.
  • Väl framme på Vårdcentralen så stod läkaren i dörren. Sista patienten och på akuttid och så kommer hon inte? Han trodde att det berodde på kryckorna och stolen och det kan han få tro.....
  • Snabbt besök på apotek och blomsteraffär och sen så dumpade jag en trött person i huset i skogen.

Vi är trots allt ganska effektiva, tycker vi själva.


1 kommentar:

  1. Oj oj vilket späckat schema:)
    Effektiva-ABSOLUT!!

    Nu får du allt vila imorgon så att du hinner ta igen dig. Hälsa Evert att han aldrig kan vara säker på vem det är som ringer :)

    kram kram
    Amani

    SvaraRadera