söndag 11 september 2011

Skiftande aktiviteter i helgen.

Igår lördag började dagen med ett besök hos Pera. Han var på turne i Bergkvara och då passade jag på att få "hjälmen" fixad. När jag väl blivit snygg och det tog tid som ni förstår, tog jag en tur till Ragnabo. Evert var där och fixade med vass, gräs och annat bråte. Jag vattnade lite blommor, oljade in stenbänkar och plockade in lite kläder. Mat fanns i frysen så det var bara att ta för sig.
När vi kom hen avisade vi om för vi skulle följa med Lena och L-G på musikkväll. Gissa var? Filadelfia i Halltorp. Ja, ni se rätt. Det är sådant som kallas mångfald. En trevlig kväll med medryckande musik, goda mackor och smaskig kaka. Bra budkap i och mellan låtarna. Det som i mina öron inte var så bra var i slutet av kvällen, när den manlige artisten framförde en form av predikan eller vittnesbörd heter det nog i de här sammanhangen. Han började bra med att återge en sann berättelse från Norrland oocj den bar helt ok att lyssna på men sen kunde han inte konsten att avsluta utan ältade och ältade om och om igen, tonen gick upp i falsett och ner i botten och kontentan av det hela blev ingenting. Nu är jag inte rätt person att kritisera en paastor men han fick inte fram sitt budskap. Sen hör det till saken att detta unika, som han sa att han skulle berätta för alla i just Halltorp och att han planerat det länge lät som just unikt! Bara det att L-G hade hört honom tre ggr tidigare och detta unika hade framförts varje gång och varje gång blev han lika berörd själv medan hustrun, vars far han berättade om, inte blev berörd alls.
Idag söndag har jag varit med Elisabet på Konst runt. Oj, vad konst vi har tittat på. Först åkte vi till Öland till Sol & Vindar. Nej just det, de ingår inte i Konst runt, strunt samma vi åkte dit i alla fall. Shoppade loss och så fortsatte vi till Rockneby. Stannade och åt en paj där. Inte precis den smakrikaste men vi blev mätta i alla fall så vi orkade ta oss till Rugstorp för att se Lena Forms mannekäng-revy. Jättetrevligt program med många humoristiska inslag. Temat var mor och dotter med mycket hög igenkänningsfaktor. Den yngsta vet alltid bäst och i den här revyn blev det den lilla tjejen , som levererade slutklämmen. Mellan varje inslag/nummer undehöll ett par musiker med sång och gitarr. Verkligen en speciell klädvisning och så mysig lokal med en gammal bioinredning. Kläderna i sig, som Lena tillverkar är konst, presentationen är konst och så arrangemangen i trädgården är konst. Det går att göra mycket av hönsnät fick vi se prov på.
En trevlig helg och nu är det dGs att se hur det går för Ida Seve i True talant. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar