fredag 29 juli 2011

Juli är en månad fylld av minnesdagar.

Inom familjen har juli månad blivit en månad som är fylld av minnesdagar. Dagar som man minns med glädje och dagar som man minns med sorg.
Det är minnesdagar i form av födelsedagar, dopdagar, namnsdagar, bröllopsdagar, dödsdagar och begravningsdagar.
Evert har två systrar som fyller år i början av juli. Ena systern, Annika har bröllopsdag i juli.
Min pappa hade namnsdag i juli, dog och begravdes i juli.
Henke är född i juli.
Johan har namnsdag i juli.
Olof föddes, döptes, hade namnsdag och dödsdag i juli.
Carl har namnsdag i juli
Mia har bröllopsdag i juli och hennes barn, Alma, Ebba och Eddie är alla döpta i juli och på samma datum.
Min morbror hade födelsedag i juli.
En morbror dog och begravdes i juli
- och nu så har lille Walter döpts i juli

Jag blir rörd av alla händelserna så det är inte svårt att få mig att tappa några tårar. Idag t ex började tårarna droppa när jag läste om den 28 juli i Mias blogg.
Hennes blogg är låst men jag tänker "sno" inlägget.
Så här skriver hon:

Dop Dagen 28 Juli


25 år, för så är det...10+8+7 det blir ju just tjugofem. En härlig tradition att ge sina barn, vi firar tillsammans (Bröllop och Dop) och ingen glöms bort. För som Walters Präst sa igår "Vem vet sin Dop Dag? Kommer ihåg blir ju lite svårt då man var så liten...".

För sju år sedan döptes Eddie i Gnisvärds Kyrka. Han hade en arabisk särk en sk "Dish-Dasha", cool och söt.
Lilleman var ju faktiskt närvarande under Ebbas dop exakt ett år tidigare då han låg i Mammas mage. BarnPsalmen Käre Gudsjöngs av Kusinerna med hjälp från Alma & Ebba ;-).
Två ganska unga faddrar var/är Mia & Sofi.

För åtta år sedan var det Ebba som hade huvudrollen i Gnisvärds Kyrka. Ebba döptes i en virkad klänning som Mormor G hade gjort. StoraSyster Alma bar en likadan klänning dagen till ära. Ebba kan ju inte ha sin egen känning längre men Almas (storlek 3 år) den använder hon som topp, Underbart!
Fadder-par var/är Mammas Kusin Katrin & Morbror Henrik.

Sen har vi Stora tjejen som delar antal år med just Mamma & Pappa. "När mamma och pappa gifter sig tänkte jag passa på att mitt namn vid dopfunten få...". Alma hade en fin dopklänning som Skräddaren Ibrahim hade sytt. Fadder-par var/är Morbror Johan & Faster Anna.
Det var en knall varm dag och allt hände sig en dag i Juli i Gnisvärds Kyrka. Vi delar dag, kyrka, sång, väder (alla foton har sol). Mysigt!!

På tal om Dopdag (28 Juli) så var det även Walters Dag. Vi träffades i Nybro Kyrka under eftermiddagen, Mamma Katrin läste en vers med gråten i halsen och tårar som sprutade... om mina tårar sprutade? Jajemänsan!!Walter tyckte allt var spännande tänk så mycket uppmärksamhet.
Vi sjöng tre vackra vackra psalmer, solosången med Fem Fingrar & en till sång (kan tyvärr inte namnet)men det var UNDERBART FINT!! (Massa tårar).
Walters Präst frågade om det fanns några andra barn som hade Dop Dag just denna dag, varav Alma Ebba & Eddie räckte upp handen. "Vad kul, skulle Ni kunna tänka Er att sjunga en sång?" De sjöng Käre Gud. Allt enligt tradition ;-)
Dop Kalas hemma hos Walters Farmor & Farfar, god mat & dryck samt trevligt sällskap. Vi tackar och bockar för att vi fick vara med och dela Walters Dag! Kram

2 kommentarer:

  1. Söta underbara faster!!! Tack för fin dopgåva till walter:) hoppas vi ses snart!! Kramar

    SvaraRadera
  2. Helt ok Moder, så får man göra ibland!! Kram kram

    SvaraRadera