lördag 18 juni 2011

Idag har jag träffat Helene, som skriver krönikor i Östrsn.

Helene är en ung handikappad kvinna, som bor i Linköping men som är född i Torsås. Hon var inte handikappad från början. När hon var 9 år fick von mässlingen och hon var mycket illa däran. Barnsjukdomen utlöste en neurologien sjukdom som gjorde henne handikappad.
Hennes mamma accepterade aldrig sjukdomen utan försökte med allehanda kurer bota dottern. Drg förekom otäcka saker. En släkting till familjen anmälde hem-förhållandena flera gånger men det ledde aldrig någonstans.
Idag har det varit lösöresauktion vid Helenes hem. Jag träffade henne på byn, när jag var ute och gick. Hon och hennes faster var ute på samhället. Ingen av dem orkade besöka auktionen. Helene har i alla år haft ett minne av att hon fick en liten rullstol som barn men att hon aldrig fick använda den för mamman och hon har heller inte sett den utan bara provat ut en. I denna vecka har man efter 30 år hittat rullstolen, gömd under några jutesäckar uppe på ett säd-magasin.
Jag förstår inte sånt här!

1 kommentar:

  1. Men usch o fy... hur kan man göra så mot sina barn!?!? Hur gick det med fönsterna? Bädda rent verkat ju ha gått sådär...?!? Hörde att du kanske skulle få besötk imorgon av brodern. Till helgen ses vi förhoppningsvis! Kram på dig

    SvaraRadera