fredag 20 maj 2011

Otrolige HB! Nu ska han uppträda i kyrkan igen.

För cirka ett år sedan fick han en stroke och blev förlamad. Han kom på benen så småningom och talförmågan fungerade men inte ena armen och handen. den älskade saxofonen fick han lägga åt sidan och något 30-årsjubileum av Julstämning kunde det inte bli. Kapten Gråskägg kunde heller inte framträda tillsammans med Duran och Mollan på Slottet förra sommaren.
HB ledde lite allsånger och knåpade lite med noter och arrangemang åt Storbandet men egna framträdanden var det slut med.
Men nu då? Nu dyker Gråskägget upp lite då och då i små inhopp.

Men hör och häpna nu har han fixat till en helkväll. På söndag kväll i Söderåkra kyrka kan alla som vill höra vad han har totat ihop. Allsångsshow, får man kalla det show, när det är i en kyrka? Jo men det måste man väl få. Det ska väl vara en plats för glädje?
Nu kallar HB evenemanget för Sången du minns, så det där med show hittade jag på. Det lär nog svänga rejält och jag har hört att han har börjat spela lite på saxen igen men kanske inte solo, kanske kanske at vi får höra lite?
Efteråt blir det kaffe och HB ska berätta om vägen tillbaka. Undrar om musiken har ett finger med i spelet på den vägen?

Det är inte utan att det blir lite blött i ögonvrån, när jag tänker på kämpaglöden han visar.

1 kommentar: