söndag 17 juni 2012

Rundtur i omgivningen.

Carl har sovit över här inatt och han beställde våfflor till frukost innan han somnade. Klart att pojken ska ha våfflor! Så jag fixade till lite smet och plockade några bär och Carl fixade till rårörd jordgubbssylt på någon minut.
Sen smaskade vi så det stod härliga till.
Farfar kläckte en ide att vi skulle åka och se på fåren hos Annika och Evert + titta på en Grålleutställning i Voxtorp. Jag var lite skeptisk för Carl hade väldig hosta och verkade trött. Vi ringde Johan, som kom med lite medel mot hosta och så ringdes Rai in så klart. Han hade sagt tidigare i veckan, att han ville se Annikas får och lamm.
Självklart bjöd vi honom på lite våfflor också men han ville bara ha en för han hade nyss ätit. Egentligen tror jag att han inte är så mycket för sötsaker utan hellre vill ha "riktig" mat men det skulle han nog aldrig tala om.
Vi åkte till Igelösa och hälsade på fåren först och de blev matade av Carl. Rai sprang omkring med sin kamera och fotograferade. Han är inte rädd för djur i alla fall för han gick ner till den rätta baggehövdingen och kliade honom i huvudet. Inte katten buffade han på Rai inte, inte ett enda försök att stångas. Märkligt men det pratade tydligen samma språk.
Carl var i sitt esse och inte blev det sämre av att Evert S. hade leksaker, flera lastbilar, hjullastare mm att leka med. Vi blev bjudna på god sockerkaka och glass innan vi åkte vidare mot Voxtorp. Carl slocknade direkt i bilen så Rai och Evert gick och kollade lite på de små söta, näpna Grållarna. Oj så vackra de är.....
Rai var fascinerad av de stora träden, tallarna och granarna, längs med vägen. Evert visade in honom på en skogsväg så det blev en rundtur genom Värnanäs ägor. Klart som korvspad så stannade han i djungeln och fotograferade också. Han har svårt att förstå att det inte finns några monkeys här, när vi har så stora skogar.  Men det räcker med wild pigs och den övriga djurfaunan.
Rai trodde, att skogen ägdes av staten och var förvånad över att både skogen och de stora fälten tillhörde en och samma farmer.
Hoppas att ni ser där nere i Dubai hur svängelska vi är?
Carl sov i tre timmar och det var nog välbehövligt för nattsömnen var störd av den envisa hostan.








Ja, så förflöt den här dagen och jag funderar lite på om Rai tycker, att det är roligt eller om han bara tycker att vi är jobbiga. Det lär vi inte få reda på men han verkar nöjd i alla fall. Men det skulle inte förvåna mig om han tror, att det är vi som vill runt och kolla på granar.




1 kommentar:

  1. Jissies! Rena rama turist byrån!!
    Kul att Ni trivs tillsammans, ha ha
    Han gillar inte att vara själv för länge, då blir det så tyst, det har han sagt till Nelda!
    Kram

    SvaraRadera